Volledig scherm
Bevrijdingsmaaltijd in Helmond. © ED

Helmond viert bevrijding met een Indische maaltijd in het Hortensiapark

Bevrijding 75 jaarHELMOND - Met een Bevrijdingsmaaltijd vierde Helmond woensdagavond dat de stad 75 jaar geleden werd verlost van de Duitse bezetting. 

In het Hortensiapark kregen zo'n 350 bezoekers een bordje Indisch eten opgeschept nadat de officiële herdenking had plaatsgevonden.

De prijs voor het avondmaal was met twee euro bescheiden, met de bedoeling om de Bevrijdingsmaaltijd voor veel mensen toegankelijk te maken. Het aantal bezoekers van de ceremonie lager dan ook wat hoger dan voorgaande jaren, aldus de gemeente Helmond.

Doorgeven

Wie erbij was, hoorde burgemeester Elly Blanksma speechen over vrijheid. Blanksma benadrukte dat het doorgeven ervan van grote waarde is, om de vrijheid te  laten voortbestaan.

In gewone woorden: Helmonders, ga met elkaar in gesprek, in de wijken, in de straten. „En probeer verschillen te overbruggen en te voorkomen dat uitsluiting ontstaat.” Verbinding was het woord dat Blanksma geregeld liet vallen in haar toespraak: „Vrijheid verbindt en verbinding bevrijdt.”

Verhalen lezen over 75 jaar bevrijding? Klik op de links in onderstaand kader.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond