Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Maxima woensdag bij de start van ‘Méér muziek in de klas’ in Vlissingen. Daar kreeg Helmond symbolisch het stokje overgedragen. © ANP

Helmond wil ‘muziekles van Máxima’ op alle basisscholen

HELMOND - Als het aan CultuurContact ligt, gaan alle basisscholen in Helmond veel meer doen aan muziekles. Want daar worden kinderen blijer en slimmer van. Dat vinden zelfs koningin Máxima en Joop van den Ende. Nu de scholen en de sponsors nog.

De kans bestaat dat koningin Máxima in november naar Helmond komt.  Met een beetje geluk ondertekenen dan alle Helmondse basisscholen, cultuurinstellingen en diverse sponsoren een overeenkomst waarin zij beloven meer muziekles in de klas te organiseren. Tot nu toe was Máxima als ambassadrice aanwezig bij alle andere ondertekeningen in het land van het project ‘Méér muziek in de klas’. 

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond