Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Helmond wil wietproef en tweede coffeeshop koppelen

HELMOND - Helmond meldt zich aan voor de landelijke proef met legale wietteelt. En het wil deelname verbinden aan de opening van een tweede coffeeshop in de stad.

 1. Meedoen of niet: Brabantse steden tobben over de wietproef
  PREMIUM
  ANALYSE

  Meedoen of niet: Brabantse steden tobben over de wietproef

  TILBURG - Jarenlang liepen Brabantse burgemeesters de benen onder hun kont vandaan om de Haagse politiek warm te maken voor het reguleren of legaliseren van de wietteelt, de bedrijfstak die deze provincie opzadelt met zoveel criminele misère. Maar anderhalve week voor het ministerie van Justitie en Veiligheid de inschrijving voor de veelbesproken wietproef sluit, is er nog maar één Brabants schaap over de dam: Breda.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Geen zorgpersoneel te vinden met kennis over dementie? Bij Grootenhout in Mariahout zijn ze nu een eigen opleiding begonnen
  PREMIUM

  Geen zorgperso­neel te vinden met kennis over dementie? Bij Grooten­hout in Mariahout zijn ze nu een eigen opleiding begonnen

  MARIAHOUT - Op Zorgboerderij Grootenhout in Mariahout werken ze al járen met mensen met dementie. Maar zorgpersoneel dat is gespecialiseerd in begeleiding van dit ziektebeeld kunnen ze er niet vinden. Daarom besloten eigenaren Noudje van Bussel en Doris van Vuuren om een academie op eigen terrein te verwelkomen. De eerste tien studenten zijn vandaag begonnen.

In samenwerking met indebuurt Helmond