Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Helmonder (22) aangehouden voor mensenhandel en illegale prostitutie

TILBURG / HELMOND - De politie heeft in een onderzoek naar illegale prostitutie en mensenhandel een 17-jarige Tilburger en een 22-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie kwam de zaak in februari op het spoor na een prostitutiecontrole in een woning in Tilburg. 

Bij deze controle werden een aantal illegale prostituees aangetroffen. Bij hen was ook de 17-jarige Tilburger. Deze jongen zou in de regio Oost-Brabant betrokken zijn bij een zaak, waar een 14-jarig meisje seksueel zou worden uitgebuit. Haar moeder deed daar aangifte van.

Gegevens in beslag genomen

Naar aanleiding van de controle besloot het Team Mensenhandel van de politie verder onderzoek te doen. Dat leidde tot twee aanhoudingen. Op 19 juni werd de 17-jarige Tilburger aangehouden. Zijn woning werd doorzocht, waarbij zijn enkele van zijn digitale gegevensdragers in beslag zijn genomen.

Eén week later werd de 22-jarige Helmonder opgepakt. Hij zou ook betrokken zijn bij de zaak. Bij een doorzoeking van zijn woning werden drugs en gegevensdragers in beslag genomen.

Beiden verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commisaris en zitten voorlopig vast. Zij worden volgens de politie verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting van een minderjarige. 

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond