In de Paulus Potterlaan in Helmond is maandagavond een gewapende woningoverval gepleegd. Twee overvallers drongen de woning in, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en bonden hen vast.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Paulus Potterlaan in Helmond is maandagavond een gewapende woningoverval gepleegd. Twee overvallers drongen de woning in, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en bonden hen vast. © Bert Jansen

Helmonder (57) krijgt hartinfarct na overval en moet eigen bruiloft in dezelfde week afblazen

HELMOND - Vrijdag zou het stel gaan trouwen. Maar in plaats daarvan belandt een Helmondse man (57) met een hartinfarct in het ziekenhuis nadat hij en zijn verloofde maandag thuis zijn overvallen. Het was bovendien de tweede overval in vijf maanden tijd.

In eerste instantie is het Helmondse stel nog strijdvaardig. Ze mogen maandagavond dan overvallen zijn door twee gewapende mannen: vrijdag zou er hoe dan ook worden getrouwd. Een paar uur later gaat er alsnog een streep door de bruiloft. De man (57), een hartpatiënt, heeft tijdens de overval  een infarct opgelopen, mogelijk door de stress en de klappen die hij kreeg. Hij moet een bypass-operatie ondergaan. De gezondheidsrisico’s zijn volgens de artsen te groot om het huwelijk door te laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Helmond