Volledig scherm
PREMIUM
Bart de Jong heeft er namens de UCI voor gezorgd dat BMX-Freestyle op de Olympische Spelen in Tokyo gaat debuteren. © Jean Pierre Reijnen

Helmonder Bart de Jong maakte BMX-freestyle olympisch

DEBUUT JEUGD OLYMPISCHE SPELENHet is aan Bart de Jong uit Helmond te danken dat BMX-freestyle in 2020 debuteert op de Olympische Spelen in Tokyo. Deze week beleeft hij al een mini-generale bij de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië.

Bart de Jong uit Helmond is hèt aanspreekpunt als het gaat om BMX freestyle. Deze en volgende week zit ie in Buenos Aires voor de Jeugd Olympische Spelen. Enkele weken later gaat hij alweer naar de andere kant van de wereld als in de Chinese miljoenenstad Chengdu de wereldkampioenschappen worden gehouden. Waar hij ook komt, zijn centrale rol verandert niet. 

  1. Gestolen telefoon van verongelukte Levi (14) duikt op in Eindhoven, geldbedrag voor gouden tip

    Gestolen telefoon van verongeluk­te Levi (14) duikt op in Eindhoven, geldbedrag voor gouden tip

    HELMOND/EINDHOVEN - De telefoon van de verongelukte Levi Thoonen (14) die zaterdagnacht bij een straatroof werd ontvreemd van vader Berry Thoonen, is zondagochtend opgedoken op de Stratumsedijk in Eindhoven. Vanaf daar werd rond halftien een signaal opgepikt, laat het slachtoffer aan het ED weten. Vermoedelijk is het toestel voor korte tijd aan geweest. De familie looft een geldbedrag uit voor de gouden tip.

In samenwerking met indebuurt Helmond