Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

VIDEOHELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw. 

Komende maanden wordt stapsgewijs bekendgemaakt wie er naar Eindhoven komen. ,,Het is een mix van oude bekenden én de nieuwe Duitse lichting.”  Vogels wil wel kwijt wie hét nieuwe gezicht van dit festival wordt: Hein Simons, ook bekend als Heintje. ,,Waarschijnlijk gaat hij de presentatie samen doen met Dennie Christian.” Die was in de jaren tachtig de vaste gastheer van het Schlagerfestival. Beide heren gaan ook zingen.

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.

In samenwerking met indebuurt Helmond