Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

VIDEOHELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw. 

Komende maanden wordt stapsgewijs bekendgemaakt wie er naar Eindhoven komen. ,,Het is een mix van oude bekenden én de nieuwe Duitse lichting.”  Vogels wil wel kwijt wie hét nieuwe gezicht van dit festival wordt: Hein Simons, ook bekend als Heintje. ,,Waarschijnlijk gaat hij de presentatie samen doen met Dennie Christian.” Die was in de jaren tachtig de vaste gastheer van het Schlagerfestival. Beide heren gaan ook zingen.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond