Volledig scherm
© Thinkstock

Helmonders melden het vaakst vuurwerkoverlast

KAARTEINDHOVEN/HELMOND - Helmonders hebben de afgelopen jaarwisseling relatief gezien de meeste meldingen gedaan bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast, gekeken naar Zuidoost-Brabant. Per 10.000 inwoners kwamen er uit Helmond 44,9 meldingen. Het merendeel van de meldingen had betrekking op geluidsoverlast. 

In Eindhoven lag het aantal meldingen net iets lager dan in Helmond, met 42,2 meldingen per 10.000 inwoners. Ook in Geldrop (33,5) lag het aantal meldingen boven het landelijk gemiddelde van zo'n 31 meldingen per 10.000 inwoners. In Zuidoost-Brabant lag het aantal meldingen het laagst in Heeze-Leende (7) en Reusel-De Mierden (6,2).

In totaal kwamen er de afgelopen jaarwisseling vanuit het hele land ruim 50.000 meldingen binnen bij het meldpunt, zo'n 4.000 meer dan tijdens de vorige jaarwisseling. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties.

Bekijk op onderstaande kaart de cijfers van het Meldpunt Vuurwerkoverlast in Zuidoost-Brabant.

Bekijk op onderstaande kaart van Nederland de meldingen per postcodegebied.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond