Volledig scherm
PREMIUM
Helmondia-4 dinsdagavond na de wedstrijd die werd opgedragen aan Luc Jacobs, bijgenaamd Blok. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Helmondia geeft prachtig eerbetoon aan overleden Luc Jacobs (26): 'Elke traan ving je samen op'

HELMOND - Helmondia-4 gaf dinsdagavond een prachtig laatste eresaluut aan de overleden mede-speler Luc Jacobs met een ruime zege.

Plezier is bij de meeste recreantenteams belangrijker dan het resultaat, maar een uitzondering daarop is het vierde van Helmondia. Die ploeg overkwam in september het ergste wat een voetbalteam kan overkomen: het overlijden van een speler. Luc Jacobs - 26 lentes jong - zakte ineen op een Vlierdens voetbalveld na een hartstilstand en overleed in het ziekenhuis. Het gekwelde vriendenteam raapte alle moed bijeen en had een heilig doel: kampioen worden voor hun vriend.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.

In samenwerking met indebuurt Helmond