Volledig scherm
PREMIUM
Helmondia-4 dinsdagavond na de wedstrijd die werd opgedragen aan Luc Jacobs, bijgenaamd Blok. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Helmondia geeft prachtig eerbetoon aan overleden Luc Jacobs (26): 'Elke traan ving je samen op'

HELMOND - Helmondia-4 gaf dinsdagavond een prachtig laatste eresaluut aan de overleden mede-speler Luc Jacobs met een ruime zege.

Plezier is bij de meeste recreantenteams belangrijker dan het resultaat, maar een uitzondering daarop is het vierde van Helmondia. Die ploeg overkwam in september het ergste wat een voetbalteam kan overkomen: het overlijden van een speler. Luc Jacobs - 26 lentes jong - zakte ineen op een Vlierdens voetbalveld na een hartstilstand en overleed in het ziekenhuis. Het gekwelde vriendenteam raapte alle moed bijeen en had een heilig doel: kampioen worden voor hun vriend.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groot verdriet bij vader van verongelukte Levi (14) uit Helmond: overvallers stelen telefoon van zoon

    Groot verdriet bij vader van verongeluk­te Levi (14) uit Helmond: overval­lers stelen telefoon van zoon

    HELMOND - Een beroving is altijd een verschrikkelijke ervaring, maar voor Berry Thoonen is deze gebeurtenis extra pijnlijk. Afgelopen nacht gingen overvallers er met de iPhone van zijn overleden zoon vandoor. In de hoop het toestel terug te krijgen doet de 48-jarige Helmonder een emotionele oproep aan de daders. ,,Deze iPhone is heel belangrijk voor mij, ik hoop dat ze hem snel terug komen brengen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond