Gebe was als interieurbouwbedrijf met name actief voor ziekenhuizen, zoals het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.
Volledig scherm
Gebe was als interieurbouwbedrijf met name actief voor ziekenhuizen, zoals het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. © Elkerliek Ziekenhuis

Helmonds bouwconcern Gebe failliet, 45 banen verloren

HELMOND - Het Helmondse bouwconcern Gebe is failliet. De rechtbank Oost-Brabant heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van de holding en drie dochterbedrijven.

Bij de bedrijven Gebe Bouw, Gebe Interieurbouw en Rooms for Care werken zo'n 45 mensen. 

,,Door aanhoudende verliesgevende cijfers en een recentelijk zwaar verlies op een innovatief en complex woningbouwproject in Amsterdam, had Gebe Holding geen andere keus dan faillissement aan te vragen", laat het bedrijf in een verklaring weten.

Interieurbouw voor ziekenhuizen

Gebe was als interieurbouwer vooral actief voor ziekenhuizen, zoals het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ook verzorgde het projecten op vliegvelden waaronder Eindhoven Airport.

Gebe is onderdeel van Cleanroom Combination Group in Bergeijk, dat is gespecialiseerd in schone ruimtes voor ziekenhuizen en bedrijven.

De verliezen van het in 2009 overgenomen Helmondse bouwbedrijf drukten zo zwaar dat ze 'schade zouden kunnen berokkenen’  aan het cleanroombedrijf, zegt eigenaar Gerrit Bakker.

Lopende projecten: High Tech Campus

Hij laat weten interesse te hebben in een doorstart met een deel van het personeel. Gebe heeft een aantal lopende interieurprojecten. Bakker noemt een repetitiezaal voor een cultureel centrum in Den Haag, een gebouw op de High Tech Campus en de vertrekhal van Lelystad Airport.

Als curator in het faillissement is mr. Bob Sijben van Aben & Slag advocaten in Helmond door de rechtbank aangesteld. Hij noemt het nog vroeg om de kansen op een doorstart in te schatten. ,,Het is een bijzondere tijd met veel onzekerheid. Dat zal mogelijk van invloed zijn op de interesse die partijen hebben.”

In samenwerking met indebuurt Helmond