Helmonds carnaval begonnen op Mizunallenplein

HELMOND - Carnaval in Helmond is officieel begonnen. Zaterdagmiddag tegen twee uur overhandigde burgemeester Elly Blanksma de sleutel van de stad aan Prins Briek XLV van De Keijebijters. Hij is daarmee vier dagen officieus de baas van de stad. 

De sleuteloverdracht vond plaats buiten bij Hotel West-Ende, op het Mizunallenplein. Voor het eerst stond er een grote feesttent bij het hotel. Helmond wil namelijk meer buiten carnaval vieren. Omdat het weer niet altijd meezit, kan een tent comfort bieden. Het nieuwe ‘Mizunallenplein’ moet dé ontmoetingsplaats worden voor alle feestvierders in de stad.

Met de temperatuur ruim boven nul trok de sleuteloverdracht zaterdagmiddag veel belangstelling. Daarmee lijkt het nieuwe buitencarnaval een goeie start gemaakt te hebben. Na de sleuteloverdracht volgt een programma in de feesttent met presentaties van carnavalsverenigingen en volop muziek. Later vanmiddag, om 16.00 uur, wordt de Kei opgegraven. Samen met het aanslaan van het eerste vat bier door de Opperbrouwer vormt dit dé openingsceremonie van het Helmondse carnaval. Met andere woorden: vier dagen feest onder het motto 'Wai zing'r ôk wir..!'

Volledig scherm
Sleuteloverdracht in Helmond. © ed
Volledig scherm
Carnaval in Helmond begonnen. © Simon Rood
Volledig scherm
Carnaval in Helmond begonnen. © Simon Rood
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (31%)
  • Kattegat (29%)
  • Keiestad (40%)
1514 stemmen