Volledig scherm
Het begraven van de kei wordt dit jaar vooraf gegaan door een buitenfeest op het Mizunallenplein. © Ton van de Meulenhof

Helmonds carnaval uitgeluid met buitenfeest

HELMOND - Er is al een openingsfestijn op zaterdagmiddag, er komt nu ook een slotfeest op dinsdagavond. De Keiebijters gaan het Helmondse carnaval uitluiden met een nieuw evenement. Op het plein voor hotel Hotel West-Ende, met carnaval omgedoopt tot Mizunallenplein. 

Een naam voor het feest wordt nog gezocht, de hoofdact is wel geboekt:  René Karst. Bekend van meezingers als ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist (met Stef Ekkel)’. En er is een dj. Het feest begint om 20.30 uur en wordt afgesloten met het begraven van de kei (elf over elf), de vaste  ceremonie ter afsluiting van het Helmondse carnaval.

,,Tussen Butskes Kroegenreundje op dinsdagmiddag, dat overigens steeds beter gaat lopen, en de kei was er niks. Hoe leuk is het om er met een feest uit te gaan", zegt woordvoerster Niki de Greef. Het is een volgende stap om het buitencarnaval te promoten. Zo vindt sinds een paar jaar het Prijsbloaze in de open lucht plaats. Ook  de uitslag van de optocht wordt op het plein bekendgemaakt.

He Kei-Oranjebal beleeft zijn tweede editie. Met dit keer als gasten onder andere De Gebroeders Ko, radio-dj Jeroen Post en het duo Schorre Chef & MC Vals (‘Ik moet zuipen!'). Op carnavalszaterdag in zaal De Traverse. Daar vindt zondag 2 februari ook weer ‘Hil Helmond Zingt’ plaats. Met harmonie Excelsior uit Gemert en One Two Trio. Bezoekers krijgen een Keiebijtersdas. 

De Greef: ,,We willen dat de kleuren overal in de stad te zien zijn. Daarom hangen er dit jaar ook grote banners bij de invalswegen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond