Zoete inval, een van de stillevens van de Helmondse stadskunstenaar Tahné Kleijn met producten van lokale ondernemers.
Volledig scherm
Zoete inval, een van de stillevens van de Helmondse stadskunstenaar Tahné Kleijn met producten van lokale ondernemers. © Tahné Kleijn

Helmonds kwartet met foto’s van stadskunstenaar Tahné Kleijn

HELMOND – ‘Mag ik van jou in de categorie zoetekauw Chocola de Cacaofabriek en van jou De Zoete inval?’ Er is een Helmonds kwartetspel in de maak met afbeeldingen van producten van lokale ondernemers.

Het kwartet is een initiatief van de Helmondse stadskunstenaar Tahné Kleijn. Zij maakte ook de foto’s voor het spel.

Toen de coronacrisis begon bedacht Kleijn een actie om lokale ondernemers te steunen. Winkeliers, kroegbazen, musea, restauranteigenaren en andere ondernemers kunnen producten brengen en Kleijn maakt daar in haar eigen stijl foto’s van. De afgelopen tijd leverde dat zo’n vijf stillevens per week op en ontstond de fotoserie ‘Still Alive, #ShopLocal’.

Tahné Kleijn maakt voor de fotoserie ‘Still Alive, #ShopLocal’ stillevens voor Helmondse ondernemers.
Volledig scherm
Tahné Kleijn maakt voor de fotoserie ‘Still Alive, #ShopLocal’ stillevens voor Helmondse ondernemers. © René Manders/DCI Media

‘Drankje doen’

,,Er zijn branches die extra zwaar getroffen zijn. Door die te bundelen ontstond een soort kwartet”, aldus Kleijn. Momenteel is ze bezig met het uitwerken van het kwartetspel. Er komen zo’n negen tot dertien categorieën als ‘Drankje doen’, ‘Vrije tijd’ en ‘Zoetekauw’. ,,Helmonders kunnen straks spelen met en voor hun lokale ondernemers.”

Het kwartetspel zal naar verwachting vanaf half juni voor 7,50 euro verkrijgbaar zijn via de website van Tahné Kleijn en bij diverse Helmondse ondernemers. Ook de foto’s (39,95 euro) zijn via de website te koop. De winst gaat naar de ondernemer.

In samenwerking met indebuurt Helmond