Volledig scherm
Nina van Bree

Helmonds model Nina van Bree is nu moeder in Texas

HELMOND - Nina van Bree (29) reisde de hele wereld rond. Ze stond in toonaangevende bladen, werkte voor grote modemerken en woont nu met man en kind in Texas. De Helmondse heeft hectische jaren als model achter de rug. Ze is zich aan het bezinnen op de toekomst.

Er waren weken bij dat Nina drie keer in het vliegtuig zat. "Dat ik niet eens meer besefte waar ik mee bezig was." Het werk bracht haar onder andere in Japan en Nieuw-Zeeland, om maar eens twee uithoeken te noemen. Zelf woonde ze eerst drie jaar in Milaan om daarna te verkassen naar New York.

Nina doet voornamelijk fotomodellenwerk, geen modeshows. "Voor de catwalk heb ik niet de juiste maten. Mijn bovenlichaam is vrij lang vergeleken met mijn benen. Ik ben 1,75 meter. Mannequins zijn veel langer en veel dunner."

Zoontje
Ze is getrouwd met Brian Davenport, ook een model. Sinds zes maanden zijn ze de ouders van zoontje Thatcher. Beiden staan nog wel ingeschreven als model, maar dat werk staat op een laag pitje. Brian ging aan de slag als makelaar. Nina is zich aan het oriënteren. "Ik ben niet per se te oud voor modellenwerk, maar er komen zoveel nieuwe gezichten. Ik schuif steeds verder naar achteren."

Naast al het modellenwerk speelden Nina en haar man samen in een videoclip: "Van het nummer Cop Car van Keith Urban. Hij is hier een bekende countryzanger."

Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Best high yet! #motherhood Een foto die is geplaatst door Nina Davenport / van Bree (@ninavanbree) op 1 Dec 2016 om 9:06 PST

Volledig scherm
Nina van Bree
Volledig scherm
Nina met haar zoontje Thatcher © Nina van Bree