Een watertappunt is een van maatregelen van Kindcentrum Mozaïek in Helmond om een gezonde leefomgeving te creëren voor kinderen.
Volledig scherm
Een watertappunt is een van maatregelen van Kindcentrum Mozaïek in Helmond om een gezonde leefomgeving te creëren voor kinderen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Helmondse basisschool zet vol in op strijd tegen overgewicht bij kinderen: ‘Maar als een kind een boterham met pasta eet, zeggen we niet dat het niet mag’

HELMOND - Vroeg ingrijpen is nodig om obesitas op latere leeftijd te voorkomen, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit in Groningen. Basisschool Mozaïek in Helmond doet er van alles aan om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Helmond