Volledig scherm
Lorenzo van Kooten © Van de Meulenhof

Helmondse DJ (14) op grootste dance evenement ter wereld

HELMOND - DJ Lorentz moet nog zeven jaar wachten tot hij de club in mag waar hij vrijdag tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) optrad.

De Helmondse jongeling meldde zich niettemin brutaal tussen de grootste dj's. Dj's van over de hele wereld draaien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Alles en iedereen die iets betekent in de dancewereld is een dezer dagen te vinden in de hoofdstad. Maar wat als je veertien jaar oud bent, in Helmond woont en nog naar de havo gaat? Dan ook. Lorenzo van Kooten in ieder geval wel. Hij kreeg een week vrijaf van school om op het walhalla der dj's zijn kunsten te vertonen.

Donderdag ging Lorenzo al een kijkje nemen in de club waar hij moest optreden, vertelt hij in de middag voor zijn optreden. "Toen lag ik om tien over vijf in bed. Dus het zal vannacht ook wel zoiets worden."

Elk weekend optredens
In de Van Dyck Club, een van de hippere dansclubs in de hoofdstad, zag hij donderdag onder andere actrice en dj Fajah Laurens optreden, evenals Sidney Samson. Maar ook de wereldtop, mannen als Afrojack en Hardwell, stonden hier ooit achter de draaitafel. Kortom, een plek waar je op het affiche wil staan. En dus treedt hij op in een club waar je eenentwintig moet zijn om binnen te komen. Lorenzo: "Dat is toch vet?"

In Nederland treedt hij ook vrijwel elk weekend op: festivals, clubs, verjaardagen, tienerfeesten. Daar hoort een ritme bij van een student. Vader Wim van Kooten beseft dat veel mensen zich afvragen of dat voor een veertienjarige wel verantwoord is: "Maar die jongen doet iets wat hij geweldig vindt. En die tienerfeesten en festivals duren echt niet tot in de nacht. ADE is een uitzondering, maar dat is voor hem wel een unieke kans."