https://www.bol.com/nl/p/waarom-haten-ze-ons-eigenlijk/9200000063066800/

Helmondse econoom publiceert 'Waarom haten ze ons eigenlijk?'

Helmond 

Nog altijd kan hij zich opwinden over de vluchtelingen die toch niet naar Stiphout kwamen. Maar ook over de dreiging van moslimterreur. Helmonder en econoom Frits Bosch stelde daarom een boek samen. Waarom haten ze ons eigenlijk? bevat bijdragen van hemzelf en bekende Nederlandse publicisten. 

Na de aanslagen in Brussel van maart 2016, vroeg Jeroen Pauw in zijn tv-programma aan deskundigen: „Waarom haten ze ons eigenlijk?” ‘Ze’ waren de moslimterroristen,  ‘ons’ de inwoners van West-Europa. 

Helmonder Frits Bosch (68) keek die avond óók naar Pauw. „Er kwam geen goed antwoord.” De volgende ochtend belde hij de Leidse hoogleraar en rechtsfilosoof Paul Cliteur. „Ik ben een groot fan van zijn boeken. Ik vroeg hem of we niet iets konden schrijven.”

Zo komt het, dat de naam van Bosch als samensteller en mede-auteur prijkt op de kaft van de bundel Waarom haten ze ons eigenlijk? Zeventien auteurs, onder wie Cliteur en bekende publicisten als David Pinto, Machteld Zee en Youssef Azghari zoeken antwoorden. Het boek is onder meer te koop via Bol.com.

Lees donderdag een interview met Frits Bosch in het ED of epaper.

Volledig scherm
Helmond Frits Bosch © Fotopersburo van de Meulenhof BV