Volledig scherm
© REUTERS

Helmondse Franca Debie tijdens aanslag in Turkse Adana: paniek in de straat (video)

ADANA - Tijdens de bomaanslag in de Turkse stad Adana donderdagochtend rinkelden de ramen van de woning van Franca Debie die al 8 jaar in de miljoenenstad woont. Volgens Debie was er grote paniek en waren straten afgezet. Er vielen 2 doden en 21 gewonden van wie 5 mensen zwaargewond raakten.

Volgens het persbureau DHA ontplofte een in een auto verborgen bom waardoor zes verdiepingen van een flatgebouw zijn weggevaagd. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist.

"Het is al de tweede bomaanslag in mijn wijk", laat Franca Debie aan het ED weten. 'Maar hoe gek het ook klinkt, als je hier al jaren woont schrik je niet zo snel van aanslagen.' Er worden volgens de Helmondse meer aanslagen verwacht, en openbare gebouwen worden extra beveiligd. Ook is er voor donderdagavond een protest aangekondigd.

Er heerst de laatste tijd in de stad wel meer angst, aldus Debie. Door onder andere de komst van vele Syrische vluchtelingen naar het gebied is de angst voor aanslagen toegenomen.

Franca Debie keert ondanks de aanslagen voorlopig niet terug naar Helmond. "Het leven is hier goed, de mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam."

Bij een aanslag in de Turkse stad Adana vielen 2 doden en 21 gewonden.