Volledig scherm
Het burgemeestersontbijt op het kasteel in Helmond. © FotoMeulenhof

Helmondse kinderen genieten op het kasteel van een vorstelijk ontbijt met de burgemeester

HELMOND - Zo’n 100 kinderen van 19 ‘Gezonde Scholen’ in Helmond mochten maandag samen met burgemeester Elly Blanksma ontbijten. In het kasteel stonden feestelijk gedekte tafels klaar. 

Het was de 5de keer dat Jibb+ het burgemeestersontbijt organiseerde tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt. De organisatie die probeert beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen zet zo de Gezonde Scholen in het zonnetje en vraagt tegelijkertijd op een leuke manier aandacht voor een gezonde start van de dag. 

De Vendelier kreeg maandag het vignet Gezonde School uitgereikt. Meer dan de helft van de basisscholen in Helmond mag zich intussen Gezonde School noemen, wat betekent dat die scholen structureel aandacht besteden aan gezond eten en bewegen.

Maandagmorgen waren 19 van de 21 Gezonde Scholen aanwezig bij het burgemeestersontbijt. Dat waren Goede Herder, Dierdonk, Vuurvogel, Silvester-Bernadette, Westwijzer, Trudo, de Lindt, ’t Hout, Mozaïek, Montessori, Mondomijn, Toermalijn, Hart van het hout, Vendelier, Helicon, vso de Korenaer, Jan van Brabant College Molenstraat en Deltaweg en Praktijkschool Helmond. 

Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Helmond, Stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond, Albert Heijn XL Helmond, Aldi Helmond, Gemeente Helmond en Museum Helmond.

In samenwerking met indebuurt Helmond