Met een soortgelijk zeiljacht als op deze archieffoto (niet deze boot) zou de Helmondse moordverdachte Ad K. vals geld van Lissabon naar Nederland kunnen varen, beloofde een undercoveragent hem. Dat zegt K. althans, maar de agent bezweert dat hij het over een vakantie had.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een soortgelijk zeiljacht als op deze archieffoto (niet deze boot) zou de Helmondse moordverdachte Ad K. vals geld van Lissabon naar Nederland kunnen varen, beloofde een undercoveragent hem. Dat zegt K. althans, maar de agent bezweert dat hij het over een vakantie had. © ADN Beeldredactie

Helmondse moordverdachte ‘Ad de Rat’ kon de gouden bergen van undercoveragent niet weerstaan

UpdateAMSTERDAM - Ad K. zegt het haast achteloos in de Amsterdamse rechtbank: ,,Onzin”. Maar het kan een bom zijn onder zijn moordproces. Hij ‘bekende’ tegen een undercoveragent omdat die hem een flinke criminele klus voorhield. Maar de agent zelf zegt dat hij dat helemaal niet deed. En dat is gelogen, volgens de Helmonder.

  1. Heeft Helmonder echt Amsterdamse coke-baas doodgeschoten en door shredder gegooid?
    PREMIUM
    ACHTERGROND

    Heeft Helmonder echt Amsterdam­se coke-baas doodgescho­ten en door shredder gegooid?

    HELMOND - Jazeker was hij een zware jongen. Hij had ooit een grote naam neergelegd. Voor diens kop geknald, ondergespit en beton op het lijk gestort. Dat later weer opgegraven en door de shredder gegooid. Dus hij wist van wanten. Dat praatje zou Ad K. (50) geen mooie klus van wat boeven opleveren, maar alsnog een arrestatie. Maandag begint de vijfdaagse rechtszaak. Beschuldiging: moord.

In samenwerking met indebuurt Helmond