Volledig scherm
Oud-burgemeester Jac. Geukers. foto Ton van de Meulenhof

Helmondse oud-burgemeester Geukers overleden

HELMOND - Op 91-jarige leeftijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag oud-burgemeester mr. Jac. Geukers overleden. Hij was burgemeester van Helmond van januari 1966 tot maart 1986 en - samen met wijlen wethouder Sjef Remmen - min of meer de personificatie van Helmond Groeistad.

De aanwijzing van Helmond tot groeistad maakte het de stad mogelijk in tien jaar tijd twee compleet nieuwe wijken, Rijpelberg en Brouwhuis, op te zetten en het inwoneraantal te zien groeien met enkele tienduizenden mensen.

Geukers is na zijn pensionering altijd in Helmond blijven wonen en hij was tot voor kort nog erg actief.

Een ongelukkige val tijdens een bijeenkomst in hotel West-Ende is Geukers uiteindelijk fataal geworden. Hij brak bij die val zijn heup en overleed aan de complicaties, die na een operatie optraden.

De oud-burgemeester wordt vrijdag 28 december begraven. De uitvaartmis is op die dag om 11.30 uur in de Lambertuskerk in Helmond.

‘Charmant, belangstellend en gericht op consensus’, zo typeert de huidige wethouder Peter Tielemans de oud-burgemeester. Hij is de enige nog actieve politicus in de Helmondse gemeentepolitiek die Geukers meemaakte als burgemeester.
Ook de oud-wethouders Sjef Jonkers en Jan van der Zanden bewaren enkel prettige herinneringen aan hun samenwerking met Geukers. Jonkers maakte hem alleen als raadslid mee, Van der Zanden ook nog als wethouder. „Hij was een burgemeester met statuur, een attente, charmante man die in harmonie wilde werken. Hij was kortom een fantastische burgemeester”, zegt Jonkers.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond