Na de overval op een AH bestelden de daders een bezorgpizza. De politie luisterde stiekem mee en wist zo waar ze zaten.
Volledig scherm
Na de overval op een AH bestelden de daders een bezorgpizza. De politie luisterde stiekem mee en wist zo waar ze zaten. © Bert Jansen

Helmondse overvallers gepakt na pizza-bestelling

DEN BOSCH - Een pizza bestellen is een bende van vier jongemannen uit Helmond en Nuenen begin dit jaar slecht bekomen. De politie luisterde mee omdat ze net een Helmondse AH hadden overvallen en kreeg zo het (bezorg-)adres te horen.

Het gaat om vier mannen: Ilias A. en Abdirhaman M (beiden 20 en uit Helmond), Arafat M. (21 uit Nuenen) en Hasan A (20) uit Laarbeek. Ze werden opgespoord door een speciaal team dat zich zorgen maakte over veel gewapende overvallen in en rond het Helmondse. In november vorig jaar was het raak bij cafetaria’s in Nuenen en Aarle-Rixtel, in december een friettent in Beek en Donk en de Emté van Valkenswaard, in januari een Helmonds tankstation.

Het waren telkens twee of drie jongeren. Ze riepen dat ze een pistool hadden en in vier van de zes gevallen was dat ook te zien. De buit liep uiteen van twee- tot achthonderd euro. Bij het tankstation wilden ze ook sigaretten.

De politie zag dat een telefoonnummer telkens in de buurt was geweest en luisterde daarop mee. Ze hoorde zo de overval op de AH, met kort daarop de pizzabestelling. Het hele stel ging achter tralies. Vrijdag vroeg de advocaat van Abdirhaman M. tijdelijke vrijlating uit voorarrest omdat de zaak pas in februari voor de rechter komt. De rechtbank vond de feiten te zwaar om hem los te laten.

In samenwerking met indebuurt Helmond