Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Helmondse politiek worstelt met zwembad en Annawijk

HELMOND - Eén van de baden van het nieuw te bouwen zwembad op sportpark De Braak toch dieper maken? En toch maar een duikplank erbij? Of een glijbaan? Wat gaat het dan kosten? Moet het budget van 13,5 miljoen euro nog iets verhoogd worden? De Helmondse politiek is er niet uit.

De adviescommissie Omgeving boog zich dinsdagavond over het jongste zwembadplan van het stadsbestuur. Dat voorziet in de komst van twee 25-meterbaden, waarvan één wedstrijdbad, en een peuterbad. Het is daarmee puur gericht op sportief gebruik, in tegenstelling tot het huidige zwembad De Wissen, dat ook een golfslagbad met een glijbaan en bubbelbaden heeft.

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond