Volledig scherm
De Helmondse Suzanne de V. wordt verdacht van moord op haar partner. © Bert Jansen

Helmondse Suzanne de V. vrij uit voorarrest

DEN BOSCH/HELMOND - De Helmondse Suzanne de V, die verdacht wordt van moord op haar partner Michael Schmitt, mag vrij uit voorarrest. 

Haar advocate heeft een hoger beroep gewonnen tegen de beslissing eerder deze maand Suzanne de V. langer vast te houden. Volgens haar advocaat zou Suzanne de V. haar partner uit zelfverdediging met een hamer hebben doodgeslagen in de slaapkamer. 

Bebloede hamer
De Helmondse stond in de nacht van 4 mei 2016 bebloed en hevig overstuur op straat. Gealarmeerde politie vond het levenloze lichaam van haar partner in de slaapkamer, naast een bebloede hamer. Suzanne de V. had volgens ambulancepersoneel striemen in haar nek. De man was haar aangevlogen en ze moest kiezen tussen hem en haarzelf. Het was voor de buurt en familie geen geheim dat de vrouw al twaalf jaar werd mishandeld door haar partner. Ze zou daarbij als dartbord zijn gebruikt. Er was kritiek op politie en hulpverlening die 'te weinig hadden gedaan'.

Wat er precies is gebeurd kan Suzanne zelf niet zeggen: ze is een groot deel vergeten. Een deskundige die haar onderzocht vindt dat niet onlogisch. Een ander onderzoek loopt nog; naar de geestelijke gevolgen van jarenlang huiselijk geweld. Dat moet klaar zijn als de zaak in mei inhoudelijk voor de rechter komt.

Van der Grinten wilde dat Suzanne de V. die tijd niet achter tralies hoeft af te wachten. Ze wees daarbij ook op de zeer jonge kinderen. Zij kunnen zich niet op een normale manier aan hun moeder hechten en dat is volgens opvoedkundigen zeer schadelijk

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond