Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Elly Blanksma tennist vanwege het 40-jarige jubileum van TV Carolus met oud-tennisprof Paul Haarhuis tegen wethouder Frans Stienen en Kjel Beks van de jubilerende tennisvereniging. © Jurriaan Balke

Helmondse tennisclubs denken na over fuseren

HELMOND - Helmond telt tien tennisclubs terwijl steeds minder mensen een balletje slaan. Om de tennissport overeind te houden, wil de gemeente dat verenigingen gaan nadenken over fuseren.

Nu telt Helmond tien clubs met grote verschillen in de ledenaantallen. Beter is het om een handvol verenigingen te hebben die toekomstbestendig zijn, redeneert vertrekkend sportwethouder Frans Stienen. Dat scheelt bovendien geld voor onderhoud aan banen. De CDA-bestuurder heeft het afgelopen half jaar twee maal met de tennisverenigingen om de tafel gezeten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond