Volledig scherm
PREMIUM
City of Joy collection © Atong Atem for Vlisco

Helmondse textielfabrikant Vlisco draait verlies en kampt met fraude in eigen Afrikaanse fabriek

HELMOND - Textielfabrikant Vlisco blijft worstelen om het hoofd boven water te houden. Over 2018 maakte het meer omzet, maar noteerde een klein verlies. Toch houdt de directie goede hoop dat het in 2020 goedkomt.

Vlisco verkoopt zijn kleurrijk bedrukte stoffen hoofdzakelijk in West-Afrika en daar hebben de consumenten tegen de verwachting in nog steeds geen trek om meer geld uit te geven, zo staat te lezen in de jaarcijfers over 2018. Die rapportage diende Vlisco deze maand in bij de Kamer van Koophandel.

  1. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
    PREMIUM

    Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

    Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Helmond