Volledig scherm
De Helmondse Twan op Dumpert. © Screenshot Dumpert

Helmondse Twan op Dumpert: ‘Ik pakte een taxi naar Parijs en weer terug’

HELMOND – Met je mavo-klas uit 1979 centraal staan in het tv-programma De Reünie. Dat overkwam de Helmondse Twan begin mei van dit jaar. Nu, zo’n anderhalve maand later, gaat zijn verhaal viral op Dumpert.

Zo vertelt Twan dat hij vanaf zijn negentiende tennisleraar was en hier duizend gulden in de week mee verdiende. Dat geld maakte hij op aan kroegen, vrouwen en een taxi naar Parijs. ,,Ik kocht kleren in Parijs, ging daar op stap en pakte weer een taxi terug.” Maar niet alles in Twan zijn leven was mooi. Zo heeft hij ook een paar ton schuld gehad en heeft een deurwaarder ooit om 85.000 gulden gevraagd. ,,Ik gaf echt nergens niks om.”

Op de vraag waarom Twan is gestopt met dit leven, heeft hij een verrassend antwoord: ,,Ik vond het saai geworden”. Het volledige gesprek met Twan is hieronder te bekijken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond