Op de Energiestraat in Deurne sprong een van de verdachten uit de auto. Hij raakte zwaargewond en is later overleden.
Volledig scherm
Op de Energiestraat in Deurne sprong een van de verdachten uit de auto. Hij raakte zwaargewond en is later overleden. © Bert Jansen

Helmondse verdachte (32) die na schietpartij uit vluchtauto sprong is overleden

HELMOND - De 32-jarige Helmonder die donderdag werd aangehouden na mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij in de Zeppelinstraat in Helmond, is vrijdag overleden. Dat meldt de politie zaterdagochtend. De man sprong uit een vluchtauto, terwijl de politie hem op de hielen zat. 

Volgens de politie heeft de man zelfstandig de keuze gemaakt om uit de auto te springen. De auto reed op dat moment met hoge snelheid. De man kwam hard op de straat terecht en had zwaar hoofdletsel. Met een traumahelikopter is hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later is overleden. 

De medeverdachte die achter het stuur zat, een 25-jarige man uit het Limburgse Montfort, reed door. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat hij betrokken is bij het maken van de keuze van zijn bijrijder om uit de auto te springen. Er wordt daarom geen verder onderzoek gedaan naar de dood van de 32-jarige Helmonder. 

De Limburger parkeerde zijn auto drie minuten na het incident in een voortuin in Deurne en vluchtte te voet. Hij is later op de dag aangehouden en zit nog vast. 

Bekenden van de politie

Eén van de twee verdachten zou door de brievenbus van een huis aan de Zeppelinstraat hebben geschoten. Beiden waren bekenden van de politie. 

Bij de schietpartij werd de bewoner geraakt in zijn been. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar was niet levensbedreigend gewond. 

Beelden van afgelopen donderdag, van vlak na de schietpartij en achtervolging: 

In samenwerking met indebuurt Helmond