Volledig scherm
© SXC

Helmondse wijk Dierdonk is klaar met eiergooiers, bewoners komen in actie

HELMOND - In de Helmondse wijk Dierdonk zijn bewoners namelijk wel een beetje klaar met de baldadige jeugd die geregeld door de buurt trekt met een doosje eieren. Toen woensdag opnieuw enkele gevels werden bekogeld, kwamen bewoners in actie.

Ruiten besmeurd
Het afgelopen jaar is het om de paar weken raak. Woensdag konden de Sprengerbergweide, Ockenburghpark, Zwanenbloemsingel en Valkenhorstlaan aan een lange lijst van bekogelde locaties worden toegevoegd. In die laatste straat werden op vier adressen de ruiten besmeurd. Bij Agnes Kappetein zit het eigeel de volgende ochtend nog op het kozijn: "Mijn man heeft het gisteravond in het donker nog schoongemaakt, maar blijkbaar niet al te goed", kan er nog wel een lachje af. Dan serieus: "Dit is niet leuk. Het is smerig én het is zonde van de eieren."

Camerabeelden
De daders waren jongeren op een scooter. Een van de buren zou hen, eveneens op een scooter, achterna zijn gegaan. Tevergeefs. De kloppartij leverde alleen een leeg doosje eieren op, die de kwajongens om de hoek van de straat hadden achtergelaten. Het eierdoosje bleek echter afkomstig van de Albert Heijn, iets verderop. Toen bewoners bij de supermarkt aanklopten, bleken er beelden van de vermoedelijke daders. Die worden nu door politie beoordeeld.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.