Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Hennepkwekerij in aanbouw opgerold in Helmond

HELMOND - Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft vrijdag bij controles in drie panden in Helmond een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen.

In een loods lagen een groot aantal koolstoffilters, transformators, lampen, potten, groeimiddelen en hennepresten. Er was in de loods vermoedelijk al eerder hennep gekweekt. Er werd één verdachte aangehouden. Ook werd 2.900 euro aan contant geld in beslag genomen.

In andere panden werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. 

  1. Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’
    PREMIUM

    Experts over raadsleden-enquête: ‘Woorden coalitie en oppositie vallen te vaak’

    EINDHOVEN - Leden van gemeenteraden in deze regio geven zichzelf een voldoende voor het functioneren van de raad en voor zichzelf als raadslid. Maar het werk neemt toe en wordt complexer. Er zijn zorgen; de versplintering, de gedrochten van samenwerkingsverbanden, de beklemming van de coalitie-oppositie-verhouding. Dat blijkt uit de enquête onder raadsleden in Zuidoost-Brabant waarover het ED zaterdag publiceerde. We vroegen twee deskundigen wat hen opvalt in de resultaten. John Bijl is directeur van Perikles-instituut, traint en coacht politici, raden en provinciale staten in het effectiever politiek bedrijven. Hij schrijft veelvuldig over dit onderwerp. De uit Aarle-Rixtel afkomstige Henk Bouwmans is directeur van de Nederlandse vereniging voor Raadsleden.

In samenwerking met indebuurt Helmond