Volledig scherm
Brandevoorter van het Jaar Herbert von Reth © Cofoto, Mario Coolen

Herbert von Reth Brandevoorter van het jaar

HELMOND - Herbert von Reth is zondagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie in wijkhuis ’t BrandPunt benoemd tot Brandevoorter van het jaar 2016. Hij ontving uit handen van wethouder Margreet de Leeuw een beeldje. Ook kreeg hij een geldbedrag van vijfhonderd euro, dat hij beschikbaar mag stellen aan een of meerdere groeperingen binnen Brandevoort.

Von Reth was dit jaar voor de achtste keer genomineerd. Hij heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn jarenlange inzet voor de wijk Brandevoort, als web host en initiatiefnemer van Startpagina Brandevoort. Hij ondersteunt alle groeperingen in de wijk met een gratis website, is initiatiefnemer van de Wijkkalender en startte met de (nieuws)website Ditisonzewijk.nl, die inmiddels in alle Helmondse wijken draait.

De ‘keukenprinsessen’ van wijkhuis ’t BrandPunt zijn groepering van het jaar geworden. De dames verzorgen tijdens verenigingenavonden en tijdens activiteiten de hapjes en andere lekkernijen. Voorts zorgen zij er maandelijks voor dat de senioren een gezamenlijke maaltijd kunnen gebruiken en weten zij als geen ander hoe voedsel ‘verbindt’.