Volledig scherm
De Helmondse 'klusopa' Toon Jacobs. © RTL4

Hernia houdt Helmondse klusopa niet tegen in Bouwval Gezocht

TelevisieHELMOND - Zelfs hevige pijn in zijn been en rug weerhield Toon uit Helmond er niet van het huis van zijn dochter compleet te verbouwen. De 73-jarige klusopa maakte donderdag indruk tijdens RTL4's Bouwval Gezocht.

Angela koopt een jaren vijftig huis in belabberde toestand. Een huis dat bovendien veel te klein is voor haar en haar drie jongvolwassen dochters. De verbouwingswensen (lees: aanbouw, dakkapel, vloer storten) zijn groot, het beschikbare budget klein. In het RTL-verbouwingsprogramma Bouwval Gezocht werden donderdag meteen alle problemen blootgelegd.

Maar gelukkig is daar Angela's 73-jarige vader en oud-bouwvakker Toon. Hij werpt zich op als de drijvende kracht achter de grootschalige verbouwing. Een man die nauwelijks stil kan zitten. Tot de pijn in zijn been en rug uiteindelijk een hernia blijkt te zijn. De klusopa laat zich niet kennen en metselt met de nodige pijnstillers achter de kiezen gewoon weer de eerste rijtjes stenen.

Financieel succes
Het duurt uiteindelijk een paar maanden langer, maar de klus wordt geklaard. En financieel is de verbouwing een regelrecht succes als we de taxerende Helmondse makelaars in het tv-programma mogen geloven. Eenmaal af is Angela's huis namelijk tienduizenden euro's meer waard dan wat de Helmondse kwijt was aan het aanschaffen en verbouwen van de woning.