Volledig scherm
PREMIUM
Home Computer Museum in Helmond, Marcel van den Berg en directeur Bart van den Akker (zittend). © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

HomeComputerMuseum Helmond is meer dan een museum, met dank aan reparatie en dagbesteding

HELMOND - Het HomeComputerMuseum in Helmond heeft anderhalf jaar na de opening naast zijn collectie ook een reparatieafdeling en een kleine sociale werkplaats. Het aantal bezoekers mag nog wel omhoog.

Marcel van den Berg (49) is elke week 24 uur te vinden in het HomeComputerMuseum in Helmond. Hij installeert besturingssystemen zoals MS-DOS en Windows op computers. De Helmonder heeft een achtergrond als netwerksysteembeheerder, maar door persoonlijke omstandigheden heeft hij moeite met vinden van vast werk.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond