Volledig scherm
Grote schade aan het huis

Hond omgekomen bij brand in twee woningen Helmond (video)

HELMOND - Bij een brand in de Helmondse wijk Gansenwinkel is in de nacht van zaterdag op zondag een hond omgekomen. Een man moest met ademhalingsproblemen naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond worden gebracht.

De brand ontstond rond kwart voor vijf in een schuur van een benedenwoning aan de Zeeltstraat. Van daaruit sloeg het vuur over naar de woning zelf en naar de bovenwoning. Van vier buurwoningen werden de bewoners geëvacueerd naar Hotel Fitland. Bij nog eenzelfde aantal huizen raadde de brandweer aan daar weg te blijven. Deze bewoners vonden onderdak bij familie of vrienden.

Afgezien van de ene bewoner die naar het ziekenhuis moest, deed zich geen persoonlijk letsel voor. De hond van de man overleefde het niet. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan door een houtkachel onder een afdak.

Volledig scherm
Grote schade aan de woning na de brand © Harry Weerts
Volledig scherm
De brand bracht veel schade aan
Volledig scherm
© Bert Jansen
Bij een brand in de Helmondse wijk Gansenwinkel is in de nacht van zaterdag op zondag een hond omgekomen. Een man moest met ademhalingsproblemen naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond worden gebracht.