Honderden mensen op de been voor Wilders in Helmond

VIDEOHELMOND - Tientallen beveiligers en politieagenten zwierven om hem heen, sommige herkenbaar in uniform, maar ook stille. Toch wisten zaterdagmiddag enkele honderden mensen een glimp van PVV-fractievoorzitter op te vangen. Fans kwamen om hem een  handje te schudden of een selfie te maken, tegenstanders - zoals het campagneteam van Denk - om tegenwicht te bieden aan het gedachtegoed van de PVV. 

Wilders had voor de markt van Helmond gekozen om campagne te voeren voor de provinciale en waterschapsverkiezingen. ,,In Helmond hebben altijd. veel PVV-stemmers gezeten. Mensen die aangesproken worden door ons geluid, die zich zorgen maken over criminaliteit en immigratie, hun portemonnee. Ik sprak net iemand die gepensioneerd is en er alleen maar op achteruit is gegaan. Voor die mensen komen wij op, het is geweldig dat dat hier klikt", zei hij. 

Eerder op de dag was de PVV-voorman in Heerlen te vinden voor een flyeractie. Kort voor die van start ging, werd ‘een verward persoon’ aangehouden.

Volledig scherm
Geert Wilders op de markt in Helmond. © Wouter de Vree
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond