Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogbegaafden drie jaar in één klas bij Carolus Borromeus College in Helmond

HELMOND - Xs, zo heet de speciale klas waar het Carolus Borromeus College in Helmond volgend schooljaar mee gaat beginnen.

In deze klas worden hoogbegaafde kinderen samengebracht die van de basisschool komen. Ze blijven drie jaar bij elkaar en stromen in het vierde leerjaar door naar het reguliere onderwijs. Het Carolus heeft al een XL-programma, voor kinderen die in bepaalde vakken goed zijn. Xs is voor de leerlingen die op een breed gebied uitblinken. "Er is een verschil tussen heel slim zijn en hoogbegaafdheid", legt directeur Dorine Pepping uit.

Vaak gaat het om leerlingen die jonger zijn dan de rest, omdat ze een klas hebben overgeslagen. Of voor wie op sociaal-emotioneel gebied de overstap naar het reguliere voortgezet onderwijs lastig is. "Wij denken hiermee een antwoord te hebben", aldus Pepping.

Het Carolus verwacht volgend schooljaar met een klas van vijftien te beginnen.

  1. Geen wereldtitel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste
    VIDEO

    Geen wereldti­tel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste

    DUBAI/HELMOND - Peter Tabichi uit Kenia is de beste leraar van de wereld. Dat werd zojuist bekendgemaakt op de slotmanifestatie van het Global Education & Skills Forum in Dubai. En dus gaat de titel niet naar Daisy Mertens, juf van groep 7 op basisschool de Vuurvogel in Helmond. Voor de finale bleven na enkele selectierondes tien kandidaten over uit een totaal van meer dan tienduizend genomineerden uit 179 landen.

In samenwerking met indebuurt Helmond