Volledig scherm
Eveline de Bont © vrije foto

Hoogleraar Eveline de Bont uit Helmond nieuwe bestuurder voor Elkerliek ziekenhuis

HELMOND - Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en Deurne heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend bestuurder Betty van de Walle. Per 1 juni neemt de in Helmond geboren prof. dr. Eveline de Bont haar plaats in. Zij vormt dan met huidig bestuurder Jean-Pierre van Beers de tweehoofdige raad van bestuur. Van de Walle vertrekt per 1 mei.

Eveline de Bont is nu als hoogleraar Kindergeneeskunde verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zij legt zich in het bijzonder toe op kinderoncologie en hematologie (bloedziekte).Sinds 2009 is zij hoofd van de afdeling Kinderoncologie/Hematologie in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Eveline de Bont werd in 1960 geboren in Helmond. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij vervolgde haar opleiding tot kinderarts aan de Rijksuniversiteit Groningen en kreeg daar een aanstelling. In 1999 promoveerde zij.

De Bont: ,,Ik vind het een uitdaging om samen met de medewerkers de zorg voor iedere patiënt goed te organiseren. Ik lever graag een bijdrage aan de ingezette koers en ambities van het Elkerliek ziekenhuis en wil samen met alle betrokkenen verder bouwen aan een toekomstgericht en sterk ziekenhuis.“

Pieter van Geel uit Stiphout voorzitter raad van toezicht van het Elkerliek, heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe bestuurder past bij de mensgerichte cultuur van het ziekenhuis. ,,Eveline de Bont staat bekend om haar inspirerende, motiverende leiderschap stijl en creativiteit. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat zij samen met Jean-Pierre van Beers een sterk team zal vormen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond