Volledig scherm
Extra foto: buitenzijde de Ark © Andre Hendriks

Huiskamer de Ark in Helmond heropend

HELMOND - Een moderne, gezellige, fraaie ontmoetingsplek, een ‘huiskamer voor de wijk’. Dat is de Ark in Stiphout meer dan ooit geworden. Niet alleen voor Stiphout, natuurlijk ook voor ‘De Warande’. Het mag duidelijk zijn dat er een flinke klus verzet is om zover te komen. Nadat Savant zich twee jaar geleden genoodzaakt zag zich terug trekken, sprongen Kim van Uden en Henk Vermeulen uit Stiphout in dat gat.

We moeten hier iets mee, was het idee. Het plan was om het met vrijwilligers te gaan runnen. We zullen wel eens laten zien dat wij dat kunnen, bedachten ze in Stiphout. Met ondersteuning van de LEV-groep en het KBO, leidde het tot de huidige situatie waarbij de Ark onder de vlag van het Multi Functionele Centrum (MFC) verder kan.

En dat niet zomaar. De Ark heeft werkelijk een fraaie metamorfose ondergaan met behulp van diverse fondsen, Stiphoutse ondernemers, Compaen, de gemeente en vele vrijwilligers. Daar was zaterdagmiddag alle lof voor. Zeker ook voor Henk Vermeulen, de voorzitter van Wijkraad Stiphout Warande en zijn vrouw Lenie.

De openingshandeling werd verricht door Anneke Langewouters en Ben Oosterbos waarna door Wethouders Jos van Bree en Harrie van Dijk de vlag gehesen werd. In de Ark is van alles te doen. De liederentafel, een eetpunt, rikken, bridgen, seniorenweb, presentaties, bloedprikken en er is belangstelling voor nog meer.

Het ziet er goed uit, fantastisch gedaan, diep respect, zo benadrukte Bestuurder Lobée van Compaen eerder op de ochtend in de Smed. Wethouder Jos van Bree vulde hem aan: ,,Het betekent heel veel, het is een schitterend voorbeeld van hoe het kan in de samenleving. Henk Vermeulen gaf aan dat het iets is om trots op te zijn, vooral ook op alle vrijwilligers. Men helpt elkaar vanuit zichzelf, het is een mooi team geworden.”

In samenwerking met indebuurt Helmond