Volledig scherm
Hoogleraar aan de TU/e Elphi Nelissen droomt van een slimme wijk in Helmond. © René Manders

Hulp uit Zwitserland bij bouw slimme wijk in Helmond

HELMOND - Helmond krijgt hulp vanuit Zwitserland bij het bouwen van een slimme wijk in Brandevoort. Adviseurs van Malik Management Zentrum in Sankt Gallen worden ingevlogen voor het opstellen van een haalbaarheidsonderzoek.

De gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant trekken hiervoor 100.000 euro uit. De partijen betalen elk de helft. In maart of april ligt de eerste schets van de wijk op tafel.

Slimste wijk
In de wijk Brandevoort is 85 hectare gereserveerd voor zo'n 1000 nieuwe woningen, winkels en kantoren. Deze moeten vanaf 2018 de slimste wijk van Nederland gaan vormen. Het project is een idee van hoogleraar Elphi Nelissen van de TU/e in Eindhoven. De bedoeling is dat bij de bouw volop geëxperimenteerd wordt met nieuwe technieken, duurzaamheid en slimme oplossingen voor verkeer, gezondheid en veiligheid.

Woningbouw
De gemeente Helmond werkt graag mee, omdat de slimme wijk de vertraagde woningbouw in Brandevoort kan stimuleren. Tegelijkertijd hoopt de stad voordeel te halen uit de ontwikkeling van de nieuwste snufjes op het gebied van wonen.

Lees zaterdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.