Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van De Vestelier bij het binnenrijden van Brandevoort van waaruit Govert van der Leij zijn bedrijven runde. © Google Streetview

Hypotheekman uit Helmond die miljoen leende bij klanten voor de rechter

HELMOND - Voormalig hypotheekadviseur Govert van der L. (54) uit Helmond leende meer dan een miljoen euro van zijn eigen klanten. Nu gaat justitie hem berechten voor het opzettelijk onjuist aangifte doen bij de fiscus. Ook zou Van der L. belasting hebben ontdoken. 

Vele Helmonders kwamen de afgelopen jaren voor financieel advies naar Van der L., die kantoor hield in Brandevoort. Inmiddels is de man, die veel geld leende van zijn klanten, zowel zakelijk als persoonlijk failliet. Schuldeisers vragen zich af of ze ooit nog een cent terugzien van de grote sommen geld die ze hem toevertrouwden. ,,Deze man heeft geen geweten”, zei een slachtoffer vorig jaar in het ED. Hij zou tientallen slachtoffers hebben gemaakt. De totale schade? Meer dan een miljoen euro. 

  1. Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond
    PREMIUM

    Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond

    HELMOND - De een pleit voor meer groen in het plan, de ander voor meer water. De derde wil een nóg compacter ontwerp, nummer vier vraagt zich af waarom er geen parkeergarage komt. Er zijn zorgen over te veel schaduw en over onveiligheid op straat. Sommigen vinden het eerste model van het nieuwe Helmondse stadhuis beter, anderen het tweede en weer anderen wijzen beide af. Oftewel: het schiet alle kanten op tijdens de informatieavond over het Huis voor de Stad.

In samenwerking met indebuurt Helmond