Volledig scherm
Foto ter illustratie

Illegaal gokken en dronken leidinggevende in café Helmond

HELMOND/ASTEN - Er werd illegaal gegokt, gerookt terwijl dat niet mag, de boekhouding was niet in orde en de leidinggevende was dronken. Kortom, er was veel mis in een café in Helmond centrum. Tijdens een controle van het Peelland Interventie Team bleek donderdagavond bovendien dat een aanwezige onterecht een uitkering kreeg.

Daarmee houdt het rijtje overtredingen nog niet op. De eigenaar van de kroeg voldeed niet aan de vergunningvoorschriften, dat de bewoning was niet conform de Basisregistratie Personen (BRP) en de brandwering tussen de woning en het café was niet op orde. Op basis van in beslag genomen bewijsmateriaal wordt verder onderzoek gedaan.

Het PIT, een samenwerkingsverband van diverse instanties om misstanden aan de kaak te stellen, controleerde donderdagavond ook een pand in het centrum van Asten. Bij de actie in Asten, die omstreeks 19.30 uur aanving en ongeveer twee uur duurde, is geconstateerd dat het bezochte pand niet aan de brandveiligheidseisen van de brandweer voldoet. Het gemeentebestuur besloot direct om de bewoonde zolder te sluiten.

Naast de gevaarlijke woonsituatie, was er meer niet op orde. In het pand, waar een horecagelegenheid gevestigd is, was sprake van het niet naleven van de Arbeidstijdenwet en de Wet op het Minimumloon. Tevens werd ongedierte geconstateerd, was de voedselveiligheid niet op niveau en werd er binnen gerookt. Sterke signalen van sociale zekerheidsfraude worden nader door de betrokken instanties onderzocht.

Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

In samenwerking met indebuurt Helmond