Volledig scherm
Bij de nieuwe woningen aan de Heistraat in Helmond worden kasten ingebouwd voor dwergvleermuizen. © Foto Sem Wijnhoven/Fotomeulenhof

In de binnenstad van Helmond krijgt ook de vleermuis een nieuw huis

HELMOND - In de Helmondse binnenstad wordt niet alleen gebouwd voor mensen. Bij de nieuwe woningen in het project Zonnevlinder is ook gedacht aan de dwergvleermuizen die er leven. 

Woensdagmiddag zijn voor hen 58 kasten ingemetseld in de muren van de nieuwe huizen aan de Heistraat. Later komen er ook nog 62 inbouwkasten voor de gierzwaluw. 

De vogelwerkgroep van het IVN maakt zich al jaren sterk voor verbetering van de leefomstandigheden van de gierzwaluw in de stad. Desondanks daalt het aantal broedparen gestaag. Met het aanbieden van nieuwe broedgelegenheid wil men het de vogels zo goed mogelijk naar de zin maken.

Vertegenwoordigers van woningcorporatie Woonpartners, de gemeente Helmond, Vogelbescherming Nederland en IVN-Helmond waren woensdag aanwezig bij het inmetselen van de vleermuishuisjes. 

Helmond is een van Brabantse gemeenten die zich sterk maken voor het verbeteren van de leefomstandigheden van vleermuizen, zwaluwen en huismussen. Die dieren verliezen makkelijk hun woonruimte bij sloop- en renovatieprojecten in het stedelijk gebied. Corporaties, projectontwikkelaars en aannemers worden in Helmond gestimuleerd bij bouwplannen ook te zorgen voor vogels en zoogdieren.

In samenwerking met indebuurt Helmond