Volledig scherm
© Thinkstock

Inbraak bij Mulo Helmond: 'Zou triest zijn als ze voor geld KiKa kwamen'

HELMOND - Voor de tweede keer in een week tijd werd er ingebroken bij een Helmondse voetbalvereniging. Na HVV was in de nacht van vrijdag op zaterdag de kantine van Mulo het doelwit.

Voor de zoveelste keer. Er werd uiteindelijk niks gestolen. "Waarschijnlijk omdat het alarm afging toen ze binnen stonden", vermoedt Mulo-voorzitter Arjen Vos. Wat resteert, is de inbraakschade aan het glas en de rolluiken.

En dat is zeker niet voor het eerst. Alleen al afgelopen jaar was Mulo vier keer de klos. "En elke keer heb je voor honderd of acht schade", vertelt Vos, die voor de zoveelste keer midden in de nacht zijn bed uit moest. "Wat denken die mensen hier in godsnaam te halen? Er staat hier nauwelijks iets van waarde en sigaretten verkopen we allang niet meer. Geld? Omdat de kantine op vrijdagavond vaak niet open is, ligt dat er ook niet."

Vrijdag was het clubhuis voor de verandering overigens wel open. Reden: een inzamelingsactie voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Vos: "Misschien dat de inbrekers dachten dat de opbrengst hier lag. Dat zou wel heel triest zijn als ze daarvoor kwamen. Beschamend."

Mulo is zeker niet de enige voetbalclub die te maken heeft met inbraken. Bij HVV troffen ze dinsdagochtend een ravage aan in de kantine. Twee snoepmachines en een laptop werden meegenomen. Ook op het sportpark De Braak is het geregeld raak volgens Vos. Een oplossing weet hij niet: "Tralies voor de ramen hangen zie ik in ieder geval niet zitten, maar we zitten wel te denken aan camera's. Al vraag ik me af of dat criminelen tegenhoudt."