Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Inbrekers wachten urenlang op bewoners na mislukte overval op villa in Helmond

HELMOND - Twee misdadigers poogden zaterdagavond een villa aan de Geldropseweg in Helmond te overvallen. Nadat zij zich urenlang ophielden bij de villa, namen ze uiteindelijk de benen omdat het alarm afging.

De politie dacht in eerste instantie dat het om 'slechts' een poging tot inbraak ging. Nadat zij om 23.35 uur een alarmmelding ontvingen en naar de villa toegingen, bleek er enkel een raam ingeslagen te zijn. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Op het eerste gezicht leek er niets te zijn gestolen.

Maar: na het bestuderen van camerabeelden bleek er iets heel anders aan de hand. De daders zouden van 19.10 tot 23.35 uur bij de woning zijn geweest, vermoedelijk om de bewoners op te wachten met de intentie om hen te overvallen. Toen om omstreeks 23.35 uur het alarm afging, vluchtten zij via de achtertuin van de villa.

Verkennen

De politie meldt dat het duo waarschijnlijk via de weide aan de Brandevoortsedreef in de tuin van de woning kwam. Mogelijk heeft daar, nabij de Schutsboom, al die tijd een voertuig staan wachten. Ook zou die auto daar op een eerder moment hebben gestaan om de omgeving te verkennen.

De politie doet onderzoek en zoekt eveneens getuigen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond