Volledig scherm
© Thinkstock

Inhaalslag sociale huurwoningen in Helmond

HELMOND - Plannen voor nieuwe sociale huurwoningen waren er de voorbije jaren genoeg in Helmond. De financiële crisis en de komst van de nieuwe Woningwet op 1 juli 2015 zorgden in veel gevallen echter voor vertraging. Maar in 2017 gaat er dan toch echt gebouwd worden.

Dat is althans de stellige overtuiging van wethouder Frans Stienen. "2017 zal op dit vlak een mooi jaar worden, denk ik."

Woningcorporaties
Stienen zette donderdagavond zijn handtekening onder prestatieafspraken (2017-2021) met de woningcorporaties Woonpartners, woCom, Compaen, Volksbelang en Bergopwaarts én de huurdersbelangenverenigingen. De vijf corporaties gaan komend jaar een kleine driehonderd nieuwe woningen neerzetten voor mensen met een kleine beurs, als het even kan levensloopbestendig en energieneutraal.

Weverspoort
Woonpartners heeft getekend voor 39 gezinswoningen in het project Weverspoort in de Binnenstad-Oost en 86 studenten- en starterswoningen in het oude UWV-gebouw bij het station. In De Veste in Brandevoort komen appartementen en zorgwoningen van woCom (totaal 56). Deze corporatie gaat ook tien woningen bouwen aan het Looiseveld (Stepekolk). Volksbelang gaat zorgen voor elf eengezinswoningen aan de Rembrandtlaan en circa vijftig woningen in de Heistraat (Woonplein).

Lees vrijdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.