Volledig scherm
Nieuwe pand De Cirkel

Inloophuis De Cirkel in Helmond twee keer zo groot

HELMOND - De Cirkel in Helmond beschikt sinds zaterdag over meer dan twee keer zoveel ruimte. Het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten is verhuisd van de Piet Heinstraat naar de Evertsenstraat.

Dat was nodig: de belangstelling is zo toegenomen dat De Cirkel uit haar jasje was gegroeid. Van 750 mensen in 2010 tot 3000 vorig jaar, zo vertelde voorzitter Astrid Veeris.

In het vorige pand was er naast de huiskamer maar één ruimte voor activiteiten. Nu heeft het inloophuis de beschikking over vijf grote kamers. Met daarnaast nog een buitenplaats.

Bij de officiële opening sprak Veeris dat je niet kunt zeggen 'de cirkel is nu rond'. "Het is nooit helemaal af. Het moet mensen altijd uitnodigen om iets te gaan doen."

Ze gaf aan dat De Cirkel volgend jaar iets wil gaan doen voor kinderen die met kanker in het gezin worden geconfronteerd. Ook kan de regionale functie nog wel verder worden uitgebouwd. "In Helmond weten ze ons te vinden. In de regio is dat nog wat minder", aldus de voorzitter.