Volledig scherm
PREMIUM
Kindervakantieweek Brandevoort: touwtrekken in de Stiphoutse bossen in Helmond. © FotoMeulenhof

Invasie Brandevoortse kinderen in bos

HELMOND - Meestal is het gefluit van vogeltjes het enige dat in de Stiphoutse bossen te horen valt, maar een oase van rust is het niet op woensdagmiddag. De Brandevoortse kindervakantieweek is in de bossen neergestreken, met de grote zandplak vlakbij Sportpark Molenven als kloppend hart van de activiteiten.

Om de haverklap weerkaatsen aanmoedigingskreten als 'yell, yell, yell, 109 kan het wel' tussen de bomen. De schoolkinderen en hun begeleiders hebben er immers hun tenten opgeslagen. Letterlijk dan, want het maken van boomhutten vormt deze dag een belangrijk onderdeel van de activiteiten voor de Brandevoortse basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond