Nina Vermeulen (rechts) en Laura van der Heijden-Daams zijn de actie 'Voor de toppers van het Elkerliek' begonnen om het personeel van het ziekenhuis en de horeca in Helmond te steunen in tijden van corona.
Volledig scherm
Nina Vermeulen (rechts) en Laura van der Heijden-Daams zijn de actie 'Voor de toppers van het Elkerliek' begonnen om het personeel van het ziekenhuis en de horeca in Helmond te steunen in tijden van corona. © Nina Vermeulen en Laura van der Heijden-Daams

Inzamelingsactie voor Elkerliek Ziekenhuis én de horeca in Helmond

HELMOND - Om het personeel van het Elkerliek Ziekenhuis én de horeca in Helmond een hart onder de riem te steken, is de inzamelingsactie ‘Voor de toppers van het Elkerliek’ in het leven geroepen.

De bedenkers zijn Nina Vermeulen en Laura van der Heijden-Daams van Kindcentrum Lela. Op een speciale website vragen zij donateurs geld te storten. In totaal willen de twee 67.500 euro inzamelen. Met dat geld kunnen alle medewerkers van het ziekenhuis getrakteerd worden op een dinerbon van dertig euro.

De bonnen zijn later te besteden bij Helmondse restaurants. Zo willen de initiatiefnemers niet alleen het ziekenhuispersoneel maar ook de horeca in de stad steunen. De Helmondse dames werden geïnspireerd door een vergelijkbare inzamelingsactie voor het personeel van ziekenhuis Bernhoven in Uden.

In samenwerking met indebuurt Helmond