Volledig scherm
PREMIUM
Van de Vrande pand, Beek en Donk © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Is er hoop voor deze vervallen panden in de Peel?

HELMOND - Ze verkeren allemaal in een treurige staat van ontbinding: deze vier vervallen panden in de Peel. Voor een aantal gloort er binnenkort een mooie nieuwe toekomst, maar voor sommige is het de vraag of ze de tand des tijds doorstaan.

Van de Vrande-pand, Beek en Donk

Al bijna tien jaar staat het markante pand op de hoek van de Monseigneur Verhagenstraat/Bosscheweg in Beek en Donk leeg. Het gebouw is nog altijd eigendom van Van de Vrande, de bouwmachineverkoper, die daar tot en met 2009 kantoor hield. Met de verhuizing naar een nieuw pand enkele honderden meters verderop moest er een herbestemming gevonden worden voor de oude locatie. In 2009 was het plan van een projectontwikkelaar om op die grond een appartementencomplex neer te zetten. Dit plan kwam, na enkele rechtszaken over de benodigde bestemmingsplanwijziging, nooit van de grond. In de tussenliggende jaren werd het wel gebruikt als opslag, maar aan het pand zelf werd niets meer gedaan. ,,Eén ding is zeker, de hoek daar verdient een andere aanblik", vertelde wethouder Tonny Meulensteen gisteren.

  1. Helmonder door plaatsgenoot mishandeld met slagroomspuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’
    PREMIUM

    Helmonder door plaatsge­noot mishandeld met slagroom­spuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’

    DEN BOSCH - In politiedossiers zie je de meest uiteenlopende foto’s. Maar een afbeelding van een met bloed besmeurde slagroomspuit is toch apart. Politierechter Donkersloot kreeg ermee te maken tijdens het voorbereiden van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Helmond ervan werd verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe dat hij had geslagen. En tijdens een rechtszitting woensdag in Den Bosch mocht hij uitleggen waarom.

In samenwerking met indebuurt Helmond