Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Jaar straf dreigt voor Oranje Zwart uit Helmond bij uitblijven plan van aanpak

HELMOND - Oranje Zwart had voor 1 november met een plan moeten komen hoe het de problemen binnen de club wil aanpakken. Dat is niet gebeurd. Dat zegt de KNVB. Daarom besloot de voetbalbond voor komend weekend alle vijf de teams van de Helmondse amateurvoetbalclub uit competitie te halen voor 'bezinning'.

"Dit is echt een signaal naar de club dat er iets moet veranderen", stelt woordvoerder Koen Adriaanse. "Na het weekend nemen we weer contact met ze op." Als er nog niets gebeurt, volgt er een langere straf, aldus de KNVB-man. "Bijvoorbeeld een jaar lang niet voetballen."

Hij kan niet zeggen hoe vaak een bezinningstraf tot nu toe is opgelegd. Wel dat tegelijk met Oranje Zwart ook het Nijmeegse SCH uit competitie is genomen. Deze club tot 4 december. "Maar daar hebben ze zelfs geen bestuur."

Het bestuur van Oranje Zwart gaat zich beraden over de 'invulling' van het bezinningsweekend. "We gaan zeker iets doen, anders heeft het geen zin", aldus secretaris Rabi Bouterfas. Hij zegt niets te weten van een plan van aanpak.